Sporvognen er bygget som en tro kopi af Københavns gamle sporvogn

Sporvognen er bygget som en tro kopi af Københavns gamle sporvogn "Hønen"

Julekørsel

Julekørsel

Børnenes oplevelse

Til byfest/institution/kaperkørsel/julekørsel

DANMARKS ENESTE KØRENDE HESTESPORVOGN
Ja, du læste rigtigt. Efter mange arbejdstimer, er det lykkedes, at få en rigtig sporvogn ud og køre, til og med på den helt rigtige måde fra før de elektriske sporvogne så dagens lys, nemlig med et prægtig hestespand foran. Det er 2 store flotte schleswigske heste der trækker op til 25 voksne eller 30 børn rundt i byens gader i denne flotte sporvogn, som er den eneste af sin art i Danmark.

Sporvognen er bygget som en tro kopi af den gamle sporvogn "Hønen" , som står på Københavns sporvejsmuseum. En folkelig aktivitet hvor børn og voksne i alle aldre kan være med.. Alle kender nemlig sporvognen, de mindste har nok kun set en sporvogn på TV eller på billeder, men det råder vi nu bod på med denne nostalgiske aktivitet. Der er som nævnt plads til 25 voksne eller 30 børn i denne flotte sporvogn der nu kommer til at køre rundt i forskellige danske byer, præcis som i gamle dage.

Sporvognen kører rundt i gaderne efter en fastlagt rute. Ved særlige lejligheder f.eks. til jul er sporvognen julepyntet, kusken være i nisse tøj og hestene gå med bjælder. Vi kan allerede nu garantere dig at du får en dejlig og ikke mindst nostalgisk oplevelse, for her er der virkelig tale om en aktivitet for hele familien.

Opbygningen skrider frem

Sporvognen bygges i 2001

Da der ikke findes tegninger af de gamle træ sporvogne måtte vi nøjes med et par besøg på Københavns Sporvejsmuseum hvor vi udstyrede os med mange fotos og opmålinger. Hele vognen er bygget efter gamle håndværker traditioner. Overbygningen er derfor udført i masiv lakeret elmetræ der med sine chanserende farver giver vognen et smukt interiør.

Udvendig er vognen holdt i de originale farver som er specielt fremstillet til formålet. Herefter smukt dekoreret med staferinger. Med undervognen måtte vi gå på kompromis. Vores vogn måtte jo nødvendigvis kunne dreje, til forskel til den gamle som kørte på skinner. En solidt jernramme på gummi hjul blev løsningen.

Seneste kommentarer

02.03 | 21:26

Hej. Jeg søger bryllupskørsel fra Jesu Hjerte Kirken i Randers (Thorsgade 22, 8900) til Remisen Randers (J. V. Martins Pl. 3, 8900 Randers) den. 1. April omkring kl. 15.30-16.00

02.03 | 21:25

Hej. Jeg undersøger bryllupskørsel fra Jesu Hjerte Kirken i Randers (Thorsgade 22, 8900) til Remisen Randers (J. V. Martins Pl. 3, 8900 Randers) den. 1. April omkring kl. 15.30-16.00

19.02 | 20:06

Hej. Kan vi brug jer til vores datters konfirmation i maj 2024 og hvad er prisen? Mvh. Charlotte

11.01 | 21:01

Hej vi søger en kone hest som mor og datter kan kaste alt deres kærlighed på kan i hjælpe? Kh karina

Del siden